‘Excel vormt gevaar voor de bedrijfsvoering’

Dit artikel delen:

Office-component Excel bevat veel kostbare bedrijfsdata en is dus gevaarlijk. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Excel vormt een ongezien gevaar voor de bedrijfsvoering van veel organisaties. Het bekende spreadsheetprogramma van Microsoft blijkt in de praktijk dienst te doen voor veel meer dan waarvoor het eigenlijk bedoeld is. Bovendien bevatten de veelal door eindgebruikers aangemaakte spreadsheets nogal wat fouten. Soms door verkeerde invoer en gebrek aan controle, soms door onterechte correctie of notering door Excel.

Zo is deze zomer aan het licht gekomen dat jaren aan genoomonderzoek vol zit met fouten door Excel. Wetenschappelijke notatie van getallen wordt automatisch - en onjuist - geconverteerd naar bijvoorbeeld datums. Deze Excel-hulp valt weliswaar uit te schakelen, maar dat gebeurt dus niet of nauwelijks. Drie jaar terug is al uit onderzoek gebleken dat bijna 90 procent van alle spreadsheets fouten bevat, bij thuisgebruikers en bedrijven. Excel is dus gevaarlijk. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-09-23T08:06:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.