‘Putins Microsoft-verbod geeft geen veiligheid’

Dit artikel delen:

Putins wens om Rusland Microsoft-vrij te maken, geeft zijn land geen veiligheid. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De Russische president Vladimir Putin wil naar verluidt software van Microsoft uit zijn land weren. De reden hiervoor zou cybersecurity zijn; wantrouwen jegens de Amerikaanse softwareleverancier en vermeende banden met inlichtingendienst NSA. Microsoft ontkent actief mee te werken aan cyberspionage, cybersabotage of andere vormen van hacking. Toch zou Putin van plan zijn om af te stappen van Microsoft. Het Kremlin heeft al initiatieven om het gebruik van buitenlandse software terug te dringen. In de plaats daarvan moet er dan meer programmatuur van eigen bodem worden gebruikt.

Volledig afschaffen van non-Russische software is momenteel echter niet mogelijk, erkent een woordvoerder van Putin. Er zijn simpelweg nog geen ‘waardige alternatieven’ voor veelgebruikte software als Windows en Office. Het communistische China is daar vele jaren geleden al aan begonnen, maar vertrouwt ook nog op Windows (XP zelfs). Maar ook zelfgebouwde alternatieven op basis van bijvoorbeeld Linux geven geen garanties, want bugs kunnen ook jaren later nog ontstaan of opduiken. Microsoft-vrij staat niet gelijk aan veilig. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-11T08:03:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.