‘Beursexit is noodzaak voor ICT-bedrijven’

exit

Een beursnotering is tegenwoordig beknellender dan ooit voor ICT-bedrijven. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Een grote beursgang lijkt voor veel bedrijven de gang naar groei. De uitgifte van aandelen kan namelijk veel geld binnenbrengen waarmee dan weer nieuwe gebieden zijn te ontginnen en nieuwe markten zijn te veroveren. De dwang van rendementseisende aandeelhouders plus die van snelhandelende beursspeculanten legt echter eisen voor de korte termijn op. En dat is niet gunstig voor de ontwikkeling van bedrijven op de langere termijn.

Ict-bedrijven merken dit nu - in hun woelige markt - meer dan ooit. De grote beursexit van Dell was al een voorbode en de overname van EMC heeft die oudgediende storageleverancier ook bevrijd van een beursnotering. Nu volgt cloudhostingbedrijf Rackspace. Ook bij deze beursexit verklaart de ceo nu meer flexibiliteit te krijgen en ondernemersgeest te kunnen boosten. Een beursnotering is een verstikkend korset voor ict-bedrijven. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-14T08:42:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.