‘Brexit raakt Europese ICT-sector’

De Brexit raakt de financiële sector, maar ook de ict - en dat Europabreed. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Veel is er al gesproken, geanalyseerd en ge-orakeld over de diverse zakelijke gevolgen van de Brexit. Het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie heeft de pond sterling al flinke klappen gegeven in de wisselkoersen met de euro, de dollar, enzovoorts. Dit betekent prijsstijgingen voor uiteenlopende zaken: van thee tot Marmite. Gewone gebruikers is het al pijnlijk duidelijk geworden dat ook hun ict-waar duurder betaald wordt. En dat niet eens op de langere termijn van de daadwerkelijke Brexit, maar nu al: doordat de veelal Amerikaanse leveranciers hun prijzen aanpassen.

Dit gebeurt niet alleen met producten voor eindgebruikers, zoals bijvoorbeeld smartphones en computers. Een 4k iMac kostte voorheen zo’n twaalfhonderd pond, wat door Apple eind vorige maand stilletjes is opgeschroefd naar bijna vijftienhonderd pond. De prijsstijging voor ict-middelen geldt echter ook voor zakelijke gebruikers. Zo heeft Microsoft een aanpassing van zijn Britse prijsstelling voor cloud aangekondigd, wat neerkomt op een stijging van zo’n 22 procent. Ook gewone, lokaal draaiende Microsoft-software wordt duurder: met ‘slechts’ zo’n 13 procent. Dit heeft weer gevolgen voor de bredere Europese markt. De Brexit raakt ict dus hard. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-15T08:43:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.