‘De PC is deel van het meubilair geworden’

Surface Studio

Ondanks recente aankondigingen van Microsoft en Apple is de pc saai en grijs geworden. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De computer voor persoonlijk gebruik is een alledaags, gewoon en dus ook saai ding geworden. Pc-koning Microsoft en pc-pionier Apple doen wel flink hun best om hun respectievelijke computerplatformen weer sexy te maken. Zo heeft de Surface-tablet van Microsoft wel de diverse pc-producenten wel tot imitatie - en enige eigen innovatie - gebracht. De recent onthulde Surface Studio doet er nog een schepje bovenop. Apple zoekt het met de Touch Bar op zijn nieuwe MacBook Pro in een andere hoek.

Daarnaast komen bijvoorbeeld HP Inc. en Samsung met - letterlijk - nieuwe vormen. Zij brengen nu desktop-pc’s vermomd als speaker (naar voorbeeld van Apple’s kokervormige Mac Pro?). HP probeert het ook met een stapelbare modulaire pc, wat concurrent Acer vorig jaar al heeft gebracht. Toch boekt dit alles niet het gehoopte resultaat: de opwinding blijft uit. Logisch, want de pc is gewoon onderdeel van het meubilair geworden. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-16T08:10:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.