‘Windows 10-PC’s vormen groot security-sensornet’

Dit artikel delen:
Windows 10

Windows 10 doet aan datavergaren, maar dat is voor de goede zaak: security. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Internetreuzen als Facebook en Google vangen regelmatig kritiek voor hun datahonger. De ads-gedreven giganten vergaren gebruikersgegevens om advertenties gerichter te kunnen voorschotelen. Microsoft showt ook ads in Windows 10, dat het aanvankelijke gratis heeft weggegeven. Het door Windows 10 verzamelen en met Microsoft delen van telemetrie-data heeft eveneens tot kritiek geleid.

Maar dit datadelen dient ook een hoger doel. Namelijk de verheven zaak van security, voor ons allemaal. Microsoft spreekt alarmerende berichtgeving tegen dat het een deel van de (geanonimiseerde) Windows 10-telemetriegegevens deelt met securitybedrijf FireEye. Wel benut de Windows-maker deze kostbare intel voor securitymaatregelen die het zelf al neemt in Windows 10. Enterprise-beheerders kunnen deze datavergaring inperken, maar boeten daarmee ook in aan security. Datadelen is nodig voor moderne ict-beveiliging. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-23T08:26:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.