‘ICT-componenten krijgen weer aandacht’

processors

Het gaat om het innerlijk, is een wijsheid die ook weer voor ict geldt. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Niet alleen in menselijke relaties hoort het innerlijk zwaarder te wegen dan het uiterlijk. Ook in technologie heeft het inwendige een grote invloed op de ervaring, de werking en uiteindelijk ook de toepassing. In de begintijd van de automatisering was er buitensporig veel aandacht voor de bits, bytes, cachelevels en meer. Simpelweg omdat de ict toen nog een zaak van en voor techneuten was.

In de loop der tijd is ict omarmd door gewone gebruikers, die minder oog hadden voor het inwendige van de door hun gebruikte technische middelen. Later is daar nog een extra impuls aan gegeven doordat rekenkracht dermate grote sprongen heeft gemaakt dat het innerlijk er minder toe deed.

Daar komt nu verandering in. Veel van de grote doorbraken van de afgelopen tijd zijn te danken aan doorbraken op componentniveau. Verbeteringen in chips, sensors, schermen en andere innerlijke zaken. Daarnaast lijkt het uiterlijk meer eenheidsworst, voor volwassen techproducten als pc’s maar ook smartphones. Het innerlijk wordt dus weer een manier om onderscheidend te zijn. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-04T08:36:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.