‘Lumia ruimt het veld voor Surface’

Dit artikel delen:
Nokia Lumia 1520

Nokia Lumia 1520

De Lumia-smartphones zijn passé; het einde is nabij. Microsoft moet haast wel. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Microsoft lijkt zijn Lumia-smartphones af te schrijven, nadat het veel eerder zijn overname van Lumia-maker Nokia al voor miljarden heeft afgeschreven. Nu stevent de huidige smartphonelijn van Microsoft af op een roemloos einde. Rond de jaarwisseling doken al berichten op dat de verkoop van de Lumia’s is gestaakt, hoewel er vervolgens nog een kleine voorraad is opgedoken. Waarschijnlijk betreft dit het opmaken van bestaande voorraden. Microsoft heeft geen plannen geopenbaard voor nieuwe Lumia-toestellen en geruchten daarover blijven ook uit.

Wel zijn er - al geruime tijd - geruchten over een aankomende Surface Phone. Dat is logisch, want de merknaam Lumia is besmeurd voor Microsoft. De gedegen toestellen met Windows Phone stammen immers nog uit het Nokia-verleden, terwijl de Surface-merknaam een prestatie van Microsoft zelf is. Nokia’s Lumia-succes was dusdanig dat het Finse bedrijf in zijn eentje goed was voor het leeuwendeel van de kleine Windows-smartphonemarkt. Dus Lumia volgt de dodo en Surface is dan de schone lei (#punintended)? Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-12T07:55:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.