‘Cloud is het nieuwe shadow-IT’

Shadow IT

Cloud brengt vele voordelen, maar de gemakkelijke ingebruikname heeft een schaduwkant. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Cloud computing is niet meer weg te denken uit het moderne ict-landschap en de hedendaagse wereld. Het gemakkelijk gebruiken, schalen en benutten van uiteenlopende clouddiensten brengt vele voordelen. Flexibiliteit, grip op kosten, betalen naar gebruik, grootschalig ict-gebruik, en andere mogelijkheden worden zo ontsloten voor organisaties van uiteenlopende omvang.

Tegelijkertijd zorgt het grote gebruiksgemak van veel clouddiensten ook voor onbekende, onvertrouwde of zelfs ongewenste scenario’s. Het zogeheten shadow-it is springlevend. Ooit is de microcomputer en vervolgens de persoonlijke computer op deze wijze binnengedrongen op departementsniveau binnen bedrijven. De bescheiden aanschaf van een pc was zó gedaan, net zoals nu de relatief kleine kosten doenbaar zijn voor een cloudaccount hier of daar. Cloud is het nieuwe shadow-it. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-16T08:45:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.