‘Microsoft verdwijnt uit het browserlandschap’

Dit artikel delen:
Internet Explorer

Internet Explorer’s forse marktverlies wordt niet gecompenseerd door Edge. Microsoft verliest. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De jarenlange dominante positie van Windows-browser Internet Explorer (IE) is al flinke tijd aan erosie onderhevig. Het verlies van marktaandeel voor IE bevindt zich echter in een stroomversnelling, mede doordat Microsoft er effectief de stekker uit heeft getrokken. Securitygewijs wordt IE nog wel bijgehouden, maar de toekomst is aan de gloednieuw gebouwde browser Edge. Deze moet het stokje van IE overnemen, alleen blijkt dat in de praktijk niet te gebeuren.

Eind 2016 had Edge slechts 5,3 procent marktaandeel en IE was toen ingezakt naar 21 procent. Een jaar eerder had IE nog 46 procent in handen en was Edge goed voor 2,8 procent, meldt Ars Technica. Google’s webbrowser Chrome is in datzelfde tijdsbestek gegroeid van 32 procent naar 56 procent. Een gedeeltelijke verklaring voor het achterblijven van Edge is dat die Microsoft-browser is voorbehouden aan Windows 10. Het marktaandeel van die nieuwste Windows-versie is met 24 procent eind 2016 (versus 10 procent begin vorig jaar) echter vele malen groter dan dat van de bijbehorende browser. Microsoft verliest dus de nieuwste browseroorlog. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-17T07:54:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.