‘Trump geeft non-Amerikaanse ICT nieuwe kansen’

Trump wil de VS weer groots maken en geeft zo buitenlandse ict juist voordeel. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De aankomende nieuwe president van de Verenigde Staten heeft tijdens zijn ophefmakende verkiezingscampagne al duidelijk aangegeven het eigen land voorop te zetten. Zo wil hij bijvoorbeeld productie van elektronica niet langer laten uitbesteden aan goedkopere landen zoals China. Tegenwoordig zijn lagere salarissen echter niet meer het enige wat outsourcing aantrekt. Ook kennisniveau en inmiddels opgetuigde productieketens en ecosystemen leggen flink gewicht in de schaal.

Een rechtse site zoals het omstreden Breitbart, ook berucht om nepnieuws, mag dan wel triomfantelijk koppen dat Silicon Valley een knieval maakt naar Trump. De realiteit van de wereldwijde ict-industrie ligt complexer, zoals al cynisch aangegeven in een column die is vermomd als brief van Foxconn-topman Terry Gou aan Donald Trump. Goed, met forse investeringen zou elektronicaproductie nog wel richting de VS kunnen gaan, maar dat jaagt de kosten - en dus prijzen - op. Het Amerikanisme/protectionisme van Trump geeft dus non-Amerikaanse ict verse kansen, zeker voor non-Amerikaanse markten. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-19T08:28:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.