‘Grote datalekken hebben nog te weinig gevolgen’

security

‘Ze’ komen nog altijd weg met datadiefstal. Ze: de slecht beveiligde datahoeders. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De daadwerkelijke daders zijn niet de enige foute partijen waar het datadiefstal betreft. Ook de dataverzamelende en datahoudende bedrijven die hun beveiliging niet goed op orde hebben, zijn soms slechteriken. Zie bijvoorbeeld internetdinosaurus Yahoo!, die niet alleen grootschalig gehackt is, maar dat stil heeft gehouden én daarna ook nog eens benodigde securitymaatregelen bewust achterwege heeft gelaten. Het wekte dan ook weinig verbazing toen eind vorig jaar bleek dat Yahoo nogmaals fors was gehackt.

Het verzwijgen van de initiële grote hack, waarbij zeker vijfhonderd miljoen gebruikersaccounts zijn gecompromitteerd, was niet om lopend onderzoek daarnaar z’n beloop te laten. Nee, het stilhouden heeft zo’n twee jaar stand gehouden. Gedurende die periode zou security niet bepaald de topprioriteit zijn geweest, stellen ingewijde bronnen. Deze doodzondes op gebied van beveiliging en databescherming hebben echter een lage prijs. Ja, Yahoo! is niet meer, maar dat komt meer door algemeen mismanagement dan door deze recent onthulde securitymissers. Verizons overname van Yahoo! vindt gewoon doorgang, zonder flinke waardedaling. Datadiefstal heeft dus nog altijd te weinig gevolgen. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Sponsored content 

HPE information Governance solutions: controle over uw data

Door datagroei, hogere gebruikerseisen en regelgeving wordt datamanagement een steeds grotere uitdaging. En dat terwijl uw bedrijfsdata ook uw waardevolste bezit is. Met de flexibele, modulaire datamanagement-oplossingen van Hewlett Packard Enterprise neemt u het heft in handen en haalt u bruikbare inzichten uit uw data tegen zo laag mogelijke kosten. 

Ontdek in deze whitepaper hoe u Information Governance proactief aanpakt met maximaal voordeel en minimale kosten.

Lees hier verder.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-23T08:02:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.