‘Linux-experiment München is mislukt’

Dit artikel delen:
Ubuntu

Münchens lichtende Linux-voorbeeld dreigt toch niet te beklijven. Experiment mislukt. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De Duitse stad München heeft lang geleden gekozen om over te gaan naar Linux. Na flinke voorbereiding - en veel gestechel plus hobbels - is dat uiteindelijk gebeurd, voor een groot deel van de gemeentelijke ambtenaren. Naast vermeende kostenvoordelen ten opzichte van Windows ging het de Duitse stad vooral om voordelen van leveranciersonafhankelijkheid, openheid en informatietoegankelijkheid.

Nu, krap drie jaar na die overstap op de speciaal ontwikkelde distributie LiMux, dreigt deze revolutie toch te worden teruggedraaid. Open source-voorstanders, waaronder de Free Software Foundation Europe, protesteren en roepen op tot actie om de afstap van Linux tegen te houden. Een standaardprotestmail is opgesteld en moet massaal verzonden de gemeente op andere gedachten brengen. Het is maar de vraag of dat gaat helpen. De politieke weerstand is er, net als intern uitgesproken voorkeur voor een Windows-client 'tegen 2020'.  Het Linux-experiment van München is mislukt. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-15T08:14:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.