‘Microsoft kaapt sluw de Samsung Galaxy S8’

Dit artikel delen:
Android

Microsoft bestrijdt Android nu op een ander vlak: strategisch via de Galaxy S8. Dit is de discussie-stelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

In de Verenigde Staten verschijnt een opvallende uitvoering van Samsungs nieuwste smartphone, de Galaxy S8 (en ook de grotere uitvoering S8+). Microsoft gaat in haar eigen winkels een speciale Microsoft Edition verkopen van Samsungs Android-toptoestel. Deze Android van de Zuid-Koreaanse elektronicagigant is dan standaard uitgerust met diverse apps van Windows-maker Microsoft.

Geruchten over loslaten, afbouwen en zelfs schrappen van Windows Phone (tegenwoordig officieel weer Windows Mobile geheten) doen al geruime tijd de ronde. Het kleine en krimpende marktaandeel van Microsofts mobiele platform voedt die geruchten. De softwaremaker gooit het nu (meer) over de boeg van apps. Vergelijkbaar met hoe het ooit de eigen applicaties dominant wist te krijgen op Windows-concurrent Mac OS (en later Mac OS X). De Android-bestrijding houdt aan en de platformverovering gaat een nieuwe, sluwe fase in. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Concurrentie op zich is natuurlijk altijd een goede zaak. Wat we ook zien is dat met het nogal gehaast izetten en produceren van tal van apps, het security aspect te vaak word losgelaten uit tijd en winstbejag met alle gevolgen van dien. Zo zie je dat apps standaard toegang vragen tot tal van toepassingen van de android, die feitelijk helemaal niet nodig zijn voor de betreffende app.

Dat dan natuurlijk weer met de te voorziene en voorspelbare gevolgen en risico van dien.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-12T08:44:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.