‘Windows Cloud kan nieuwe doelgroep aanboren’

Windows 10 Cloud breekt met het verleden en dat is goed voor een nieuwe doelgroep. Dit is de discussie-stelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Naar verwachting onthult Microsoft morgen een nieuwe variant van haar besturingssysteem voor clientcomputers. Windows 10 Cloud is een lichtgewicht en draait alleen apps uit de app-winkel van Microsoft. Ondanks vooruitgang is het aanbod aan Windows-apps niet groot, zeker niet in vergelijking met de hoeveelheid applicaties dat in de loop van vele jaren is ontwikkeld voor het veelgebruikte pc-platform van Microsoft.

De leverancier mikt met Windows Cloud op de grote - en vaak qua ict nauwelijks ontgonnen - onderwijsmarkt. Overigens is dat een markt waar concurrent Google hoge ogen gooit met de goedkope (en grotendeels beheerloze) Chromebooks, die alleen een browser bieden en van origine alleen webapps draaien. Tegenwoordig kunnen Chromebooks ook Android-apps draaien, afkomstig uit de Play Store van Google. Microsoft wil met het afkappen van traditionele Windows-programma’s beheerlasten verminderen en pc-gebruik focussen. Een ideaal recept voor de onderwijsmarkt, en misschien nog wel andere nieuwe doelgroepen. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-01T14:51:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.