Managed hosting door True

Discussie

‘Cloudmarkt wordt een quadropolie’

 

vier vingers

De belofte van cloud is flexibiliteit en vrijheid, maar vier reuzen overheersen de markt. Dit is de discussie-stelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Cloud computing belooft en brengt ook wel flexibiliteit, naast nog vrijheid. Laatstgenoemde voordeel van cloud blijkt in de wel eens tegen te vallen: de ene cloud is de andere niet en overstappen is lang niet altijd zonder moeite en migratiemoeizaamheid. En net zoals er in de ict-historie al vele malen eerder is gebeurd, komt er een consolidatie naar een handjevol grote aanbieders.

Eerder is dit al gebeurd met programmeertalen, waarvan een relatief bescheiden aantal de wereld overheerst. Idem dito met besturingssystemen, databases, erp-systemen, tekstverwerkers, enzovoorts. Cloud ontkomt hier niet aan.

Na een initiële bloeiperiode waarin haast elke partij eigen cloud(s) optuigde, treedt er een kentering op. De Amerikaanse telecomreus Verizon is de zoveelste die terugkomt op recent nog geuite cloudbeloftes. Eerder hebben VMware, Cisco, HPE en ook enigszins Rackspace hun cloudambities nogal ingetoomd. Wat blijft er over? Vier cloudreuzen: Amazon (AWS), Google, Microsoft (Azure) en IBM. De cloudmarkt wordt een quadropolie. Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6019104). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Ik denk dat je Alibaba vergeet of onderschat.

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.