Managed hosting door True

Discussie

‘Windows XP blijft Microsoft achtervolgen’

 

Windows XP heeft wéér een patch gekregen. Microsoft komt er maar niet van af. Dit is de discussie-stelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De XPocalypse blijft dreigen: onveiligheid door massale malware-uitbraak voor Windows XP. Die eer-eervorige versie van Microsofts besturingssysteem krijgt officieel allang geen ondersteuning meer, maar de maker is nog altijd niet bevrijd van deze last. In de praktijk blijft XP namelijk hardnekkig in gebruik. Officieel doen gebruikers dit óf op eigen risico óf met duurbetaalde maatcontracten voor custom support.

De massale infectie door ransomwareworm WannaCry heeft Microsoft al genoopt tot het openbaar (en gratis) uitbrengen van de patch die het heeft ontwikkeld voor het oude XP (en servertegenhanger Windows Server 2003). Nu is er opnieuw een ernstig beveiligingsgat gevonden in die oude besturingssystemen en brengt Microsoft opnieuw openbaar een patch hiervoor uit. In de Security Advisory over deze kwetsbaarheid (naast nog andere) waarschuwt Microsoft voor misbruik door overheidsaanvallers. Al met al blijft XP (en Server 2003) de Windows-maker achtervolgen, ondanks whishfull thinking anderzijds. Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6041325). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.