‘Dun en onherstelbaar is logische ICT-evolutie’

Computer stuk

Ook de Surface Laptop is zo geïntegreerd dat ‘ie nagenoeg onherstelbaar is. Logisch. Dit is de discussie-stelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Apple heeft met zijn MacBook Air, MacBook Pro en vervolgens ook iMac het voortouw genomen. Dermate hechte integratie, solderen en vastlijmen van componenten dat uitbreidbaarheid en repareerbaarheid door gewone gebruikers in het geding komen. Andere computerfabrikanten volgen in meer en mindere mate dit voorbeeld door hun dun, dunnere, dunste producten ook van lijm aan elkaar te laten hangen.

Microsoft heeft eerder al voor zijn dunne Surface-tablets het label ‘slecht repareerbaar’ gekregen van demontagesite iFixit. De nieuwe Surface Laptop zet de lijn door: het krijgt het rapportcijfer 0 van de ontledingsexperts. Voor sommigen een teleurstellende trend, maar het is wel een logische ict-ontwikkeling. Sinds jaar en dag zijn bijvoorbeeld fpu’s ook niet meer apart en verwisselbaar. Combinatie en integratie is het devies. Ook op het niveau van complete clientdevices.

Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-28T08:47:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.