Managed hosting door True

Discussie

‘Broncodelek Windows 10 duidt op dieper probleem’

 

Code

Het uitlekken van flinke stukken Windows-code is an sich niet het grote probleem. Dit is de discussie-stelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Veel discussie is er al gevoerd over het uitlekken van flinke stukken Windows-broncode, eerder deze maand. Het zou gaan om 32 terabyte, of toch ‘maar’ 1,2 gigabyte. Het zou gaan om gloednieuwe bètasoftware, of toch om een optelling van een reeks bètareleases. Het zou gaan om Microsofts kroonjuwelen, of toch om slechts de code voor drivers die hardware zoals usb-controllers en wifi-chips aanstuurt. Het zou gaan om code die Microsoft al openbaar deelt, of dan toch alleen in besloten kring.

Los van dit alles is het uitlekken van broncode voor Windows niet eens het grote probleem. Dat is al wel eens eerder voorgekomen en heeft toen niet geleid tot de ondergang van Windows en Windows-gebruikers wereldwijd. Het diepere probleem nu is dat dit nieuwste lek prangende vragen opwerpt over de toedracht. Is er sprake van een onbetrouwbare OEM-partner van Microsoft, of hebben hackers succesvol toegang gehad tot Microsofts bedrijfsnetwerk, of is er zelfs meer aan de hand waarbij staatspartijen in beeld komen? Het lek is misschien best erg, maar er kunnen ergere dingen achter schuilen. Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6053253). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×