‘Servers worden vee, in plaats van huisdieren’

Dieren

De tijd is gekomen dat it’ers afscheid nemen van hun huisdieren en vee gaan hoeden. Dit is de discussie-stelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Automatisering is hard toe aan (meer) automatisering. Het is ironisch te noemen dat veel van de voordelen van ict zijn te danken aan het automatiseren van handelingen en werkprocessen, maar dat veel ict-werk zelf nog manueel gebeurt.

Zo is bijvoorbeeld serverbeheer nogal arbeidsintensief. Koppel dat aan de trends van virtualisatie en containers, micro- en nano-servers, cloudcomputing plus (hierdoor) alsmaar grotere aantallen servers en de arbeidssituatie dreigt onhoudbaar te worden. It’ers moeten dus afstappen van de notie dat ‘hun’ systemen als huisdieren zijn; entiteiten die zorg, aandacht, vertroeteling en zelfs verpleging nodig hebben. It’ers moeten eigenlijk veehouders worden; servers zijn dan slechts koeien, die in grote kuddes gehoed, aangejaagd en bij problemen achtergelaten of eventueel zijn af te schieten. Cloudexperts - annex cloudevangelisten - roepen het al jaren: servers moeten niet langer huisdieren zijn, maar vee. Wat vind jij?     

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-07-05T09:13:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.