Managed hosting door True

Discussie

‘BRP-software 32 procent af, is nietszeggend’

 

Cloud

Een percentage ‘af’ hangen aan software in ontwikkeling zegt helemaal niets. Dit is de discussie-stelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Minister Plasterk beëindigt het omstreden en fors uitgelopen BRP-project (Basisregistratie Personen). Hij wil uitleg van it-onderzoeksbureau Gartner dat in 2013 nog positief wist te melden dat de software voor dit megaproject voor 32 procent af was. Het it-controlerende overheidsorgaan BIT (Bureau ICT Toetsing) stelt echter dat het al zeven jaar in ontwikkeling zijnde BRP niet haalbaar is en heeft stopzetting geadviseerd.

De verantwoordelijke (nu demissionaire) minister volgt dit advies, maar krijgt daarbij kritische vragen van de Kamercommissie. Hoe kan het dat externe adviesbureaus (KPMG, PBLQ, Gartner, Capgemini) de afgelopen jaren andere conclusies hebben getrokken dan het vernietigende oordeel van BIT nu? Zoals dus de Gartner-rapportage in 2013 dat de software voor 32 procent af was. Probleem is echter dat zo’n percentage - of het nu een schatting is of niet - weinig tot niets zegt. Wélk percentage is af? Het is geen huis waarbij het dan wel over het fundament moet gaan, en eventueel de muren. Eerder is al een BRP-skelettransplantie in gang gezet. Een ‘percentage af’ zegt dus niets voor software. Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6058167). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.