‘Microsoft verkiest Office boven Windows’

Microsoft hakt de knoop door: Office is waardevoller dan Windows. Dit is de discussie-stelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Windows 10 is al gratis weggegeven als upgrade voor gebruikers van legitieme Windows 7- en 8.1-installaties. Op nieuwe pc’s lijkt Microsofts besturingssysteem al jaren gratis, maar de aanschaf van Windows zit verdisconteerd in de hardware-prijs. Computerproducenten betalen Microsoft een vergoeding per OS-licentie. Nu voegt Microsoft zijn besturingssysteem als gratis optie bij zijn clouddienst Office 365.

Het gaat hier wel om de zakelijke abonnementen op 365, dat oorspronkelijk applicatiepakket Office in abonnementsvorm en met cloudmogelijkheden bood. Gaandeweg is dit aanbod uitgebreid met aanvullende diensten, zoals online-mail, collaboration via SharePoint, ook cloudopslagruimte via OneDrive, en Slack-tegenhanger Teams. De nieuwste toevoeging is Windows 10, waarmee het aanbod de naam Microsoft 365 geeft. Analisten van ict-onderzoeksbureau IDC hebben in 2013 al gesteld dat Microsoft een strategische keuze moet maken: óf voor Windows gaan óf voor Office. Die keuze is nu gemaakt: Office is belangrijker.

Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-07-21T08:00:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.