‘Een goede cto houdt dev-skills in vorm’

Succes

Cto is een functie waar tech-abstractie bij komt kijken. Toch zijn programmeerskills ook nodig. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Chief technology officer (cto) valt te zien als een ‘hogere’ functie waarbij de man of vrouw in kwestie niet bezig is met alledaagse technische details. Toch is kennis, ervaring en kunde op dat ‘lagere’ gebied wel degelijk nuttig voor een cto. Sterker nog: ze zijn eigenlijk gewoon nodig.

Ja, cto’s zijn bezig met architecturen, met technologie in de brede zin, met trends, met de doelen van de business, met de bestuursraad, en zo nog veel meer C-level zaken. Maar uiteindelijk bouwt dat alles voort op T-zaken, dus het is meer dan handig als een cto daar ook kaas van heeft gegeten. Idealiter zou zo’n tech-leidinggevende zelf moeten kunnen programmeren, installeren, configureren, beheren, enzovoorts. Anders dreigt het scenario dat een op T-level onwetende cto zich laat beïnvloeden of zelfs besturen door beter ingewijde non-leidinggevenden die niet per se het benodigde overzicht of de gewenste visie hebben. Technisch inzicht is nodig voor goed technisch leiderschap. Wat vind jij?
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-08-14T07:56:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.