Managed hosting door True

Discussie

‘Taiwan is afhankelijk van Apple’

 

De wereld is afhankelijk van ict, maar Taiwan hangt vooral aan Apple. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Grote ict-bedrijven hebben grote invloed op werkgelegenheid, welvaart, handel en uiteindelijk ook economieën. In het geval van ‘s werelds meest waardevolle bedrijf Apple hangt zelfs een compleet land aan deze leverancier. Onder de leiding van ceo Tim Cook heeft de iPhone-maker zijn waarde, invloed en macht fors uitgebreid.

Cook is van origine een sluwe supply chain expert en heeft de productie en aanvoer strak afgestemd. Daarmee is het wel en wee van de Taiwanese economische motor verbonden aan afname door Apple. De grote firma’s Samsung en TSMC danken een groot deel van hun omzet en groei aan de iPhone-maker. Verwachte vraag van Apple naar chips heeft de voorzitter van TSMC al miljardair gemaakt. Het Aziatische land is een Apple-land.

Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6181937). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.