Managed hosting door True

Discussie

‘Windows valt terug in oude fragmentatie’

 

Windows-wildgroei tiert weer welig: Workstation brengt Microsofts fragmentatie terug. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Windows 10 heeft officieel het einde van elkaar opvolgende Windows-versies gebracht. Versie 10 wordt op geregelde basis bijgewerkt, zonder dat daar kosten tegenover staan. Vandaar dan ook dat Microsoft spreekt van de laatste Windows-versie ooit. Naast het oude upgrade- en updatemodel gaat hiermee ook het oude verdienmodel op de schop. Maar het groots aangekondigde Windows 10 S en de stille introductie van Windows 10 Pro for Workstations laten oude Microsoft-tijden herleven.

Namelijk de wildgroei van verschillende Windows-varianten, met verschillende functies, mogelijkheden en beperkingen. Eigenlijk telt hierbij ook nog mee de aparte 10-variant voor oudere 2-in-1 pc’s met Intels Clover Trail-processors. Als oplossing voor de recente supportrel geeft Microsoft die computers namelijk alleen security-updates en niet de functionele update van de Creators Update. Microsoft valt terug in oude fragmentatie voor Windows.

Wat vind jij?

Microsoft heeft een reputatie voor het voeren (en benamen) van meerdere varianten van een product.

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6187271). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.