‘OEM’s racen als slakken naar Android Oreo’

Dit artikel delen:
Raceslak

De nieuwste Android-versie is beschikbaar, maar toestelmakers haasten zich niet. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Google heeft de nieuwste versie van Android eerder deze maand uitgebracht, op de dag van de veelbesproken zonsverduistering. De release van Android Oreo (versie 8.0) is ook veelbesproken, op tech- en nieuwssites. Maker Google belicht de verbeteringen en vernieuwingen, maar die zijn slechts beschikbaar voor een handjevol toestellen. De meeste fabrikanten (oem’s) in het Android-ecosysteem racen namelijk in een slakkentempo naar deze volgende release.

Oreo-voorganger Android 7 (Nougat), die in augustus vorig jaar is uitgebracht, draaide begin augustus dit jaar op 13,5 procent van alle actieve Android-toestellen. Google meldt onderaan zijn Oreo-aankondiging dat het hecht samenwerkt met zijn partners en dat die tegen het einde van dit jaar toestellen uitbrengen of upgraden met Android 8.0 Oreo. Dat zal dan vooral het uitbrengen van níeuwe smartphones zijn. Het loont voor de oem’s immers meer om een nieuwe Android-versie op een nieuw toestel te verkopen, dan om het mobiele besturingssysteem aan te passen, te testen en uit te brengen voor een reeds verkochte smartphone.

Wat vind jij?

Het bekende zwarte ronde Oreo-koekje is qua merknaam gebruikt voor Android 8.0, dat op de dag van de zonsverduistering is uitgebracht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-08-31T08:06:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.