‘iOS 11 kan rekenen op snelle acceptatie’

Dit artikel delen:
Apple iOS

Apple’s nieuwste iOS-versie gaat in rap tempo iPhones en iPads veroveren. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

iOS 11 brengt gebruikers van iPhones en iPads een flinke berg vernieuwingen. Het daadwerkelijke gebruik daarvan zal op korte termijn gerealiseerd worden. Want in tegenstelling tot nieuwe Android-versies (en vroeger nieuwe Windows-versies) kan Apple rekenen op vlotte acceptatie en installatie. Upgrades zijn bij iOS de regel, niet de uitzondering.

Zie maar het marktaandeel van 89 procent dat iOS 10 had vlak vóór Apple’s grote persevenement op 12 september, dat het krap twee weken terug heeft aangekondigd. De tiende versie van iOS zit een jaar na de initiële release (in september 2016) op maar liefst 89 procent. iOS 9 zit op 9 procent, en de resterende 2 procent is diverse oudere iOS-versie, zo blijkt uit metingen die Apple publiceert op zijn developersportal. Dit staat in schril contrast met upgrades voor Android, waar het nieuwe Oreo (versie 8) opbokst tegen de voorgaande vier versies die de grote marktaandelen hebben. iOS 11 zet de trend voort en zal snel breed in gebruik zijn.

Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-09-14T08:18:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.