‘iPhone X bewijst: Microsoft was weer te vroeg’

Dit artikel delen:

Apple’s nieuwste pareltje bewijst weer dat Microsoft eerder was, en te vroeg. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Apple heeft afgelopen week zoals al verwacht (lees: uitgelekt) de iPhone 8, de grotere iPhone 8 Plus en pronktoestel iPhone X onthuld. Die laatste viert het tienjarig jubileum van Apple’s smartphonerevolutie en doorbreekt grenzen, waaronder financiële. Naast vele vernieuwingen brengt Apple met de iPhone X ook opnieuw bewijs dat het meester is in imitatie, combinatie, verbetering en timing.

De allereerste iPod was technisch gezien niet zo revolutionair. Diverse elektronicaproducenten boden elk al digitale muziekspelers. Het bedieningsgemak van de iPod-gebruikersinterface gecombineerd met de compleetheid van het totale product was wel vernieuwend. De eerste iPhone was een soortgelijke culminatie en verfijning van eerdere technologie en producten. De iPad was ook al voorgegaan, door bijvoorbeeld pc-tablets met Windows XP Tablet Edition.

En de iPhone X nu brengt met zijn geavanceerde camera-opstelling onder meer gezichtsherkenning, wat Microsofts gameconsole Xbox al veel eerder bracht. Bij de Xbox 360 was de Kinect-camera nog optioneel, bij de Xbox One wou Microsoft het standaard maken. Ophef heeft dat verhinderd, waardoor de Kinect geen kritische massa heeft gehaald. Apple heeft afgewacht en komt nu met ‘Kinect’ in zijn top-iPhone. Microsoft was dus weer eens te vroeg.

Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-09-26T08:11:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.