‘Applicatiestreaming komt nu ongemerkt naar de massa’

Dit artikel delen:
videostreaming

Het streamen van applicaties gaat groot worden, ongezien en ongemerkt. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Het streamen van applicaties in slimme stukken en benodigde brokken is al jaren mogelijk. Dankzij virtualisatie is installatie lang niet altijd meer nodig. Microsoft heeft hiervoor meer dan tien jaar geleden al een strategische overname gedaan, maar applicatiestreaming is vooralsnog geen gemeengoed geworden. Achter de schermen is daar wel flink aan gewerkt. Eindgebruikers die de Office-software van pc-reus Microsoft installeren, doen dat eigenlijk allang via streaming. Abonnees die betalen voor de Office 365-dienst gebruiken in wezen ook app-streaming.

Daarnaast heeft mobiele reus Google app-streaming twee jaar terug aangekondigd voor Android. Het trage upgradetempo voor dat mobiele besturingssysteem zorgt echter voor vertraging in gebruik en doorbraak. Geleidelijk aan komt app-streaming nu naar de Android-massa. Microsoft zet nu een volgende stap door zijn Xbox-gameconsole te voorzien van streaming games, om zo lokale opslagruimte te besparen. Het heeft even tijd nodig, maar applicatiestreaming komt nu naar de massa, ongemerkt.

Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-09-29T08:27:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.