Managed hosting door True

‘Wifi-beveiliging moet nu echt stuk beter’

Dit artikel delen:
Wi-Fi

Het zoveelste wifi-gat is ontdekt en wordt gelapt. Https helpt, maar wifii moet naar een hoger plan. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Het kraken van wifi-encryptie is al jaren een aanhoudende race van haasje-over. Vroege wep-encryptie was afdoende, totdat zwakke plekken in beeld kwamen. Stutten van die wifi-beveiliging hielp even, totdat het echt gekraakt werd. En vervolgens was het makkelijk kraakbaar. Achtereenvolgens boden wpa en wpa2 betere bescherming, totdat ook die voor de bijl gingen. Nu zijn security-onderzoekers, waaronder twee Vlaamse wetenschappers, erin geslaagd wpa2 op protocolniveau te kraken.

Dit betekent dat geen sprake is van zwakke of verkeerde implementatie, die dan per leverancier of per product spelen. Nee, wpa2 is fundamenteel kaduuk. Geruststellend is dat vele fabrikanten lang geleden al zijn ingelicht en nu dus met patches komen. Ook geruststellend is dat https en andere beveiligingsmaatregelen bovenop wifi-verbindingen toch nog enige bescherming kunnen bieden. Toch is het nu echt tijd om wifi-beveiliging bij de basis aan te pakken en beter bestand te maken tegen de toekomst. Zeker geen geringe opgave, mede door enorme legacy in de markt. Maar het is wel noodzaak.

Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.