Managed hosting door True

‘Microsoft geeft Macs weer prioriteit’

Foto: dennizn / Shutterstock.com

De Mac is niet langer tweederangs burger voor Microsoft. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Microsoft, correctie: Het Nieuwe Microsoft, is niet langer blind gericht op alleen zijn eigen Windows-platform. Naast het omarmen van Linux, weliswaar ín Windows 10, geeft de pc-softwarereus ook Android serieuze app-aandacht. Toch was dat nog platformliefde op gebieden die in wezen hele andere markten zijn dan die waarin Microsoft succesvol actief is. De aloude kern van de traditionele persoonlijke computer is altijd enigszins beschermd gebleven.

Het protectionistische voortrekken van Windows uitte zich bijvoorbeeld in de discrepantie tussen Office voor Windows en de Office voor Mac OS X. Apple’s computerbesturingssysteem (dat tegenwoordig macOS heet) kreeg weliswaar de veelgebruikte productiviteitsapplicaties van Microsoft, maar nogal eens met minder mogelijkheden die later kwamen en met schijnbaar minder aandacht. Daar lijkt nu toch ook een einde aan te komen.

De bekende mail-applicatie Outlook krijgt een flinke makeover op de desktop (en ook laptop natuurlijk). Daarbij komen de grootste veranderingen naar Macs. Voor zowel Windows als macOS is het redesign mede gestoeld op Outlook voor iOS. Macs krijgen nu gedegen en platformspecifieke aandacht van Microsoft. Terecht, in de nieuwe wereld waarin Het Nieuwe Microsoft zich bevindt.

Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.