Al je gegevens in de cloud, minder erg als je oud bent?

Het gebruik van kunstmatige intelligentie om ouderen te volgen en hulptroepen tijdig te waarschuwen als er iets met iemand gebeurt, is al een tijdje in zwang. Nu is er een manier ontwikkeld om eerder door te hebben of iemand symptomen van de ziekte van Alzheimer gaat vertonen door het continue volgen van iemands gedragingen.

Kunstmatige intelligentie die u of andere naasten direct constant in de gaten houdt en dat allemaal voor 'the greater good'. In geval van het Alzheimer-voorbeeld gaat het om een rechthoekige plaat die draadloze signalen uitzendt om de persoon die zich in de ruimte bevindt, constant te volgen. De software houdt vervolgens bij hoe iemand zich door de ruimte beweegt, maar ook hoe iemand ademt tijdens de slaap.

Het systeem moet bijdragen aan het onderzoek aan Alzheimer en door het veel eerder ontdekken van de ziekte, kan meer geleerd worden over onder andere het vervolg. De bedoeling is dit ver te laten gaan: naast studies met medicijnen, ook studies aan de genetische oorsprong.

U voelt hem al aankomen: voor veel zaken hebben velen geen enkele zin hun informatie naar een cloud-omgeving te uploaden, maar als het om ziekte en gezondheid gaat gooien velen hun principes overboord. Zijn de regels anders bij onderzoek aan ernstige aandoeningen bij ouderen en wat voor gevolgen heeft dat voor afstammelingen?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-22T08:04:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.