Eerlijkere telefoonbouwer komt met nummer 3

Dit artikel delen:

Fairphone 3 is bijna verkrijgbaar en gisteren werd bekend wat voor specificaties de nieuwste telg aan de Fairphoneboom heeft. Die specs zijn niet voor de gadgetfreak die het allernieuwste en het allersnelste wil. Denkt u dat Fairphone met zijn filosofie een deuk in een pakje boter slaat?

Voor 450 euro wisselt de nieuwste Fairphone van eigenaar en daarvoor krijgt de koper een Snapdragon 632-processor, 4GB werkgeheugen, 64GB opslaggeheugen en de mogelijkheid een micro-sd-kaart toe te voegen. Verder heeft het apparaat twee simsloten en aan zowel de voor- als de achterzijde enkele camera's. 

Fairphone 2 stamt uit 2015 en was wel nodig aan een upgrade toe. Het van oorsprong Nederlandse telefoonmerk wil vooral een zo duurzaam en eerlijk mogelijke telefoon zijn. Dat betekent 'fair trade' goud en waar mogelijk zo duurzaam mogelijk geproduceerde onderdelen. Ook, en dat is misschien wel de belangrijkste troef, is de telefoon modulair. Dit laatste betekent dat de telefoon makkelijk uit elkaar gehaald kan worden en bepaalde onderdelen kunnen in de toekomst makkelijk geüpgraded worden. 

Het OS is Android 9 en volledig kaal. Dit laatste betekent dat er geen andere software in zit dan de software die Google standaard levert. Het bedrijf zegt de telefoon vijf jaar van updates en upgrades te voorzien.

Ondanks de wat trage processor, relatief kleine hoeveelheid ram en dito scherm, denkt u dat deze telefoon een goede kans maakt de trouwe schare fans te vergroten?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-08-28T07:08:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.