Hoe veilig zijn vingerafdrukscanners?

Dit artikel delen:
identity management

De ultrasone vingerafdruk-scanner die Samsung gebruikt om de Samsung Galaxy S10 en Note 10 mee te ontgrendelen heeft last van beveiligingsproblemen, een goede reden om dat type scanners te vermijden. Wat is volgens u goede beveiliging voor onze mobiele apparaatjes?

Beveiliging is inmiddels ook een hot topic bij de algemene media. Vaak prijken waarschuwing op voorpagina's, televisieprogramma's besteden er aandacht aan en de hele wereld is bang voor van alles en nog wat. Vaak terecht, maar nog vaker blijk je er als gewoon mens weinig aan te kunnen doen. 

Zo bleek dat de 3D-vingerafdruk-scanner van Qualcomm die Samsung, ondanks van te voren gegeven waarschuwingen, gebruikt in zijn hoogst geprijsde producten onveilig is.  Zo bleek dat de lezer langzamer is dan verwacht en dat als je een extra laag over je scherm legt om die te beveiligen (screen protector), dat elke vinger dan je apparaat kan ontgrendelen. Het leidde er zelfs toe dat bepaalde banken hun apps niet meer lieten ontgrendelen op deze specifieke smartphones. 

De vingerafdruk-scanner zit in het scherm verwerkt, iets dat ook mogelijk is met optische scanners die geen last hebben van deze specifieke veiligheidsproblemen. 

De grote vraag is natuurlijk: wat vindt u van vingerafdruk-scanners en heeft u zelf ervaring met deze apparaten van Samsung?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-27T08:28:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.