Hoe helpt u elkaar door de coronacrisis heen?

Grote aantallen medewerkers die thuiswerken. Hackers op de loer. Overvolle bedrijfslijnen en andere infrastructuur. Vpn-verbindingen die het opeens niet meer doen. Capaciteitsproblemen bij applicaties als Microsoft Teams. Werkdruk op de ict-afdeling. Krapte in de liquiditeitspositie. Steunmaatregelen.

Iedereen in het bedrijf is ermee bezig. De functionaris gegevensbescherming vraagt zich af welke medische data zijn bedrijf op grond van de AVG mag verwerken. De arbo-arts klaagt over ergonomie op de werkplekken thuis. Werknemers willen betere laptops. Bedrijfsjuristen vrezen dat de licenties niet toereikend zijn voor de aanwas aan thuiswerkers.

Vanuit alle hoeken komen er vragen op het management en andere professionals af. Ook it'ers krijgen deze dagen veel voor hun kiezen. Ze worden geacht alles goed draaiende te houden. De it-faciliteiten moeten in orde zijn.

In dit licht is het goed van elkaar te leren en alle ervaringen te bundelen. Het is niet ieder voor zich. Door best practices te delen zal in de ict-sector de transitie naar massaal thuiswerk beter verlopen.

Daarom, welke oplossingen heeft uw organisatie bedacht waar ook anderen hun voordeel mee kunnen doen? En met welke vragen betreffende het thuiswerk (maar ook over de uitvoering van steunmaatregelen) worstelt u als ict'er? 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-20T11:46:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.