Plann3r laat je met één klik een meeting plannen

Dit artikel delen:

Plann3r wordt momenteel nog gevormd door de drie grondleggers, maar deze zijn naarstig op zoek naar uitbreiding.

Een meeting plannen is niet altijd even evident. Er gaat heel wat waardevolle tijd verloren met het over en weer sturen van meeting requests, het zoeken naar een datum en gepast moment, zeker als je met meerdere personen wil samenzitten. Binnenkort zou dit echter wel eens verleden tijd kunnen zijn. De start-up Plann3r lost dit immers op een efficiënte manier op met een applicatie. Hoe? Dat zochten we voor je uit.

De start-up werd in 2016 opgericht door Nicholas D’hondt en Ruben Meul. 'Oorspronkelijk hebben we onze applicatie ontwikkeld voor de b2c-markt, maar een marktonderzoek toonde al snel aan dat we moesten pivoteren naar een professioneel publiek', geeft D’hondt, de ceo van Plann3r aan. 'Het prikken van data tussen vrienden en familie, daar zijn andere tools voor, maar professionals zaten er wel op te wachten en bleken er ook voor te willen betalen. Om een meeting te plannen gaan heel wat mailtjes en telefoontjes over en weer en dat schakelen wij met Plann3r uit. Reken uit de tijds- en efficiëntiewinst voor een bedrijf.'

Met een druk op de knop

Plann3r heeft de ambitie om met één interactie een meeting tussen meerdere personen te kunnen plannen. Het maakt daarvoor gebruik van alle bestaande agenda’s, legt deze over elkaar en prikt dan de perfecte datum die voor iedereen past. De applicatie houdt bovendien rekening met de reistijd, persoonlijke voorkeuren, tijdzone, locatie, et cetera. 'Wij vinden inderdaad dat je met een druk op de knop een meeting moet kunnen plannen. Plann3r is in staat de mails te analyseren, er de locatie en tijdspanne uit te filteren en gelijk een meeting in te plannen die voor alle partijen past. Plann3r neemt dus eigenlijk het volledig denk- en zoekproces over. Elke gebruiker krijgt op deze manier zijn eigen personal assistant', glimlacht D’hondt.

Het oorspronkelijke duo werd niet lang na de opgestart nog aangevuld met een derde co-founder: Cédric Duinslaeger. 'We vullen elkaar aan. Terwijl ik informatica heb gestudeerd en ook thuis ben in marketing in sales, neemt Ruben als cto de technische kant voor zijn rekening. Cédric is dan weer eerder een financieel en business profiel: de ideale mix dus.'

Zoeken naar de juiste oplossing

Het duurde even voor Plann3 het juiste product te pakken had, maar nu is de startup klaar om snelheid te ontwikkelen. 'Plann3r is begonen als een webapplicatie, met een hele waaier aan mogelijkheden. Dit geet echter ten koste van de user experience en ook de flow werd onderbroken. Mensen willen niet uit hun mailbox gaan om een meeting in te plannen. We hebben dan ook een marktbevraging gehouden, zijn samen met een ux-bureau terug van nul begonnen en leveren onze applicatie nu als een plugin voor Outlook en Gmail. We merken dat dit veel beter wordt opgepikt door de markt', blikt D’hondt terug.

'Gebruikers kunnen nu in hun mailbox met een druk op de knop een meeting inplannen. De eerste corporate klanten zijn momenteel Plann3r aan het gebruiken. Onze applicatie is trouwens sowieso gratis, alleen voor de extra features betalen klanten. Zo kunnen betalende klanten hun meetingpagina’s personaliseren en hebben company accounts meer beheermogelijkheden.

Klaar om snelheid te maken

Hr-bureaus hebben interesse en ook andere klanten beginnen aan de deur te kloppen. 'Momenteel zit 80 procent van onze klanten nog in België, maar ook in de Verenigde Staten hebben we al een aantal gebruikers. Plann3r is perfect schaalbaar, maar voorlopig richten we ons nog op België. De komende zes maanden willen we vooral in België voet aan de grond krijgen en een aantal extra corporate klanten over de streep trekken. Binnen een jaar willen we dan wereldwijd verder kijken', werpt D’hondt een blik op de toekomst.

Plann3r haalde eerder al een financiering van vijftigduizend euro op bij Imec, maar is op zoek naar bijkomend groeikapitaal. 'Willen we wereldwijd doorbreken, dan hebben we bijkomende medewerkers nodig. Als we bijkomend kapitaal vinden, investeren we dat onmiddellijk in een bijkomende developer en een sales/marketeer. Zo kunnen we nog sneller groeien. Momenteel doen we alles met drie, maar we willen sneller schakelen.'

Dat er nog werk aan de winkel is bij Plann3r dat staat vast, maar hun applicatie lost wel een bestaand probleem op. Plann3r zorgt voor een stevige tijdswinst, spaart een heleboel telefoontjes en frustratie uit. Deze startup zou het wel eens wereldwijd kunnen gaan maken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-02T10:49:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.