Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Vijf toepassingen van internet of medical things

Met de kansen die het internet der dingen (IoT) voor de gezondheidszorg biedt, nemen ook de experimenten met slimme technologie toe. In 2020 zal de wereldwijde markt van IoMT 136,8 miljard bedragen. Welke verbeteringen voor de medische wereld brengt deze ontwikkeling met zich mee?

Aandachtspunten

"3,7 miljoen medische apparaten staan met elkaar in verbinding"

Uiteraard zijn er ook aandachtspunten wat IoMT betreft. Op dit moment zijn er al 3,7 miljoen medische apparaten die met elkaar in verbinding staan en medische gegevens van de patiënt opslaan. Dat is een groot beveiligingsrisico en vergt een grote verantwoordelijkheid van de zorginstanties die ze moeten beheren. Er zijn zeer sterke clouds of platforms nodig om alle aangesloten IoMT-apparaten te beheren en de verzamelde data op een correcte wijze te behandelen.

Conclusie

De winst zal groot zijn. Bovenstaande toepassingen maken minder fouten, drukken de kosten, laat ons efficiënter samenwerken, biedt de verzamelde data toekomstige oplossingen en behandelt patiënten op afstand. Het zijn verbeteringen die broodnodig zijn om grote uitdagingen als vergrijzing te adresseren en op te vangen. IoMT garandeert de gezondheidszorg die we allemaal willen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-07T10:18:00.000Z Dingeman Leijdens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.