Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Het voorspelbare gevaar, binnen de automatisering

Ik noem een commercieel feestje voor een gesellecteerd publiek niets anders dan een commercieel feestje dat weinig zal toevoegen aan de zakelijke strategische uitdagingen die u heeft met uw it. Ofwel, hoe u door commercie volkomen op het verkeerde spoor wordt gezet.

De vraag die ik stelde aan nogal wat it-professionals, hr, recruiters en commerciele itverkopers, 'Leg mij nu eens begrijpelijk uit wat digitale automatisering is ....'  Ik kan u vertellen, voor mij niets nieuw, meer dan 95 procent van de it-professionals en bijna 100 procent van de it-commercialisten en verkopers, slagen daar niet in. In de vele seminars en presentaties die ik voor het bedrijfsleven en overheid geef, voorspel ik dat het komende jaar, de grootschaliger incidenten, met nog grotere impact en gevolgen, weer zullen gaan toenemen.

It is niets meer dan een verzameling methoden, mensen, machines en processen om procedures via digitaal automatiseren uit te kunnen voeren. En toch slaagt men er nog steeds niet in, u, executive, manager, stakeholder, begrijpelijk uit te leggen a: wat digitale automatisering is en b: Waarom men digitaal automatiseert. Het volkomen voorspelbare gevolg? Juist, toenemende grotere rekeningen voor u.

Want als een hr-professional, een recruiter, een manager, niet weet wat digitaal automatiseren is, maar wel moet zorgdragen voor het beste it-talent, dan weet u nu al waar het fout zal en kan gaan. Digitaal automatiseren is iets dat 100 procent voorspelbaar is. Ziet u dit terug in de vaak zeer hoge confronterende extra rekeningen? Ik niet...

Maar, wanneer u bedenkt dat digitaal automatiseren 100 procent voorspelbaar is, en het gros van de professional niet of niet meer, dan weet u dat de toekomst, met de toenemende flexibilisering van it-professionals, gevaarlijker is dan die enkele hacker van buiten af. Toch iets om even bij stil te staan?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-09-25T10:43:00.000Z René Civile


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.