Dit zijn de 5 finalisten voor IT Person of the Year

Aan wie overhandigt Danielle Jacobs (Beltug) de award in het Computable Café?

Dit artikel delen:

Computable kiest dit jaar wederom zijn ‘IT Person of the Year’. Vandaag stelt de redactie de final list voor van vijf kandidaat-winnaars. Aan wie mogen Beltug-ceo Danielle Jacobs, winnares van vorig jaar, en William Visterin (hoofdredacteur Computable) dit jaar de award overhandigen? De prijsuitreiking vindt op woensdag 20 maart om 15:30 uur plaats in het Computable Café tijdens de gecombineerde ict-vakbeurzen Infosecurity.be en Data & Cloud Expo te Brussels Expo.

De verkiezing voor IT Person of the Year verloopt in diverse etappes. In december stelden we reeds 71 Belgische it-persoonlijkheden voor. Daar konden Computable-lezers op stemmen, wat massaal is gedaan. Op basis van deze stemmen stelde de Computable-redactie een shortlist van 12 genomineerden samen.

Vandaag volgt de laatste stap uit het proces: we maken de final list bekend met de vijf finalisten die kans maken op de Computable Award. De redactie kiest uiteindelijk de winnaar. Hierbij wordt rekening gehouden met de publieksstemmen. De it-persoonlijkheid wordt gekozen op basis van activiteiten in de voorbije twaalf maanden, managementstijl, (internationale) uitstraling, bedrijfsprestaties én de impact op de Belgische it-biotoop.

Op de gecombineerde ict-vakbeurzen Infosecurity Belgium en Data & Cloud Expo maakt de redactie de uiteindelijke winnaar bekend. Dat gebeurt op woensdag 20 maart om 15:30 uur in het Computable Café. De it-persoonlijkheid volgt dan Danielle Jacobs (2018), Peter Hinssen (2017) en Dominique Leroy (2016) op.

Hierbij de vijf finalisten voor IT Person of the Year op alfabetische volgorde.

PieterJan Bouten

Pieterjan Bouten zette in 2018 zijn handtekening onder de grootste overname in het zevenjarig bestaan van zijn bedrijf Showpad. Die overname ligt in lijn met de gestage groei van Showpad. Zo breidde het bedrijf recent zijn activiteiten uit met nieuwe kantoren in Amsterdam, München en Chicago. Showpad is in ons land een van dé voorbeelden voor startups die willen uitgroeien tot een succesvol wereldbedrijf.

Inti De Ceukelaire

Inti De Ceukelaire is een Belgisch ethisch hacker die zich in 2018 in Las Vegas heeft gekroond tot ‘The Most Valuable Hacker’, het officieuze wereldkampioenschap voor hackers. De Ceukelaire werd bij het grote publiek bekend door het manipuleren van een Twitterbericht van de Amerikaanse president Donald Trump, maar legde nog andere opmerkelijke beveiligingslekken bloot. Hij werkte eerst bij de VRT, maar is intussen fulltime ethisch hacker.

Jonas Dhaenens

Als tiener richtte Jonas Dhaenens op zijn zolderkamer Combell op. De Gentenaar staat aan het hoofd van de hostingbedrijven Combell en Sentia. Hij investeert in verschillende internetbedrijven. Ook in 2018 (met overnames in Zwitserland) en in 2019 (met onder andere de overname van Nucleus) zette zijn groep diens opmerkelijke groei verder.

Pattie Maes

Pattie Maes is als Belgische it- en ai-specialiste en professor aan MIT's Media Laboratory. Ze is daar gespecialiseerd in ambient intelligence. Ze heeft veel papers geschreven over kunstmatige intelligentie en regelmatig prijzen ontvangen in dit domein.

Valerie Taerwe

Als burgerlijk ingenieur in de computerwetenschappen startte Valerie Taerwe als consultant bij AE, waar ze vandaag senior consultant is. Ze werd uitgeroepen tot Young ICT Lady of the Year en lanceerde samen met de vzw Dwengo het initiatief WeGoSTEM. Hierbij ontdekken jaarlijks duizenden leerlingen uit de basisschool op een creatieve manier hun talent voor wetenschap en techniek.

Prijsuitreiking bijwonen?

Wilt u ook zien wie door Computable is uitgeroepen tot IT Person of the Year? Toegang tot Infosecurity.be en Data & Cloud Expo Event is gratis. Wel is registratie noodzakelijk.

Infosecurity.be, Data & Cloud Expo

Infosecurity.be is in combinatie met Data & Cloud Expo dé Belgische vakbeurs op het gebied van ict-security, datamanagement en cloud computing voor ict-managers en ict-professionals. Met ruim 130 exposanten en meer dan honderd vakinhoudelijke seminaries richt het evenement zich op ontwikkelingen binnen cyber security, cloud computing, datacenter & infrastructure optimisation, data science & management, digital transformation, it service management & control,  privacy, governance & risk management, artificial intelligence, blockchain en internet of things. Registreer nu voor een gratis ticket. We verwelkomen u graag op 20 & 21 maart in Brussels expo!

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-21T09:41:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.