Showpad neemt Amerikaanse Learncore over

samenwerking

Het Gentse Showpad, gekend van zijn content- en verkoopsplatform, neemt het Amerikaanse Learncore over. Die biedt onlinesoftware aan om verkoopmensen op te leiden en te coachen.

Met Learncore gaat Showpad naar eigen zeggen het eerste geïntegreerde platform aanbieden dat het volledige verkoopsproces optimaliseert: van het organiseren en aanbieden van alle sales- en marketingcontent, de training en begeleiding van de verkopers tot de analyse van alle klantinteracties.

‘Als mensen vandaag nog met een verkoper praten, dan willen ze dat doen met geïnformeerde contactpersonen die waardevolle informatie delen’, zegt Pieterjan Bouten, ceo en medeoprichter van Showpad. ‘Door Learncore te combineren met Showpad hebben salesteams niet enkel toegang tot het juiste materiaal dat ze makkelijk kunnen delen, maar zullen ze ook beter getraind worden. De visie van Showpad is dat de ervaring voor de koper de doorslaggevende factor is tijdens het verkoopproces. Met de nieuwe mogelijkheden die Learncore ons biedt, blijven wij innoveren en onze klanten een strategisch voordeel bieden om niet alleen vandaag, maar ook morgen een winnaar te zijn.’

De acquisitie van Learncore is de grootste overname die Showpad ooit al deed. De overname kost het bedrijf vijftig miljoen dollar, zo weet de krant De Tijd. Om ze te bekostigen komt er een nieuwe kapitaalronde van 33 miljoen dollar. Het gecombineerde bedrijf heeft wereldwijd 350 personeelsleden en de verwachting is dat de omzet in 2018 gaat verdubbelen. Learncore versterkt ook de steeds groter wordende portfolio van Showpad met klanten die overal ter wereld actief zijn, zoals Verizon, Box en RSA Security.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-06T08:11:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.