VDAB en RMDY hebben beste ict-project 2019

RMDY en VDAB ontvangen de Computable Award voor IT Project of the Year

Het AR Instruction Overlay-project van RMDY, VDAB en Odisee Hogeschool is verkozen tot ‘Beste ICT-project 2019’. De uitreiking van de award vond plaats tijdens het Computable Café op de gecombineerde Infosecurity.be, Data & Cloud Expo-beurs.

De app van RMDY, VDAB en Odisee informeert werkzoekenden in de bouwsector over nieuw beschikbare banen. Hiervoor is een dag in het leven van een bouwvakker gesimuleerd, die een werkzoekende via augmented reality (ar) doorloopt. In dat proces wordt de werkzoekende enerzijds via tekst geïnformeerd over wat hij of zij moet doen en anderzijds wordt via gamification geëvalueerd om bepaalde stappen zelf te doen. Er wordt een rapport van de werkzoeker opgesteld, wat de VDAB kan inzetten om te controleren of iemand geschikt is voor een functie. In totaal zijn drie jobs uitgewerkt: vloerlegger, daklegger en lavabo plaatsen.

Er waren vijf nominaties, ook ‘Diploma’s in internationale blockchain’ van AHOVOKS en Duo, het 'Mia-project' (van Stad Gent, OCMW Gent, Digipolis, Sogent en OpenSesame ICT), ‘Terugbrengen van non-revenu water’ van De Watergroep en Delaware en ‘Cloud for Customer’ van Atlas Copco, Consultancy Partners en SAP was kanshebbers. De inhoud van alle projecten kunt u hier nog eens nalezen.

Nummer drie werd het Gentse Mia-project. De nummer twee is het project van Atlas Copco geworden.

‘Fantastisch, ik kom uit de bouwsector die al te vaak conventioneel wordt ervaren, maar ook die heeft absoluut ook de mogelijkheid om digitaal te innoveren’, zo zei de winnaar tijdens de ceremonie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-21T15:49:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.