Option stuurt CEO de laan uit

Dit artikel delen:

Option, het hoogtechnologische bedrijf van Jan Callewaert, neemt afscheid van ceo Frank Deschuytere. Dit gebeurde kort na de publicatie van hun jaarrapport. De teleurstellende resultaten van 2015 worden als reden meegegeven.

De ceo wordt vervangen door Option-oprichter Jan Callewaert. Hij wist zijn geesteskind al meermaals uit het slop te halen. Vooral het mislukte Cloudgate-project, waarbij Option met een draadloze gateway sterk inzette op het internet of things (IoT), speelde een grote rol bij het ontslag.

'We hebben niet op het juiste paard gewed', verklaart Callewaert in een interview met De Standaard. 'Ik had de hoop dat Deschuytere van Cloudgate met onze partners in 2015 een commercieel succes zou maken. Dat is niet gelukt. Dan moet je je conclusies trekken.' Callewaert plant enkel tijdelijk te functioneren als ceo, maar wilt zijn tijd nemen om een nieuwe directeur aan te stellen.

Option sloot 2015 af met een verlies van 14,1 miljoen euro op een omzet van 4,1 miljoen euro. Eerder kon het bedrijf al enkel overleven door een lening van zes miljoen van het Amerikaanse Danlaw en overbruggingskredieten.

Het bedrijf wilt zich vanaf nu concentreren op het aanbieden van end-to-endoplossingen. De focus op Cloudgate wordt ingeperkt en daarnaast wordt er meer ingezet op connected car- en smart lighting-oplossingen. 'Option slaat een bladzijde om en gaat op een nieuwe manier aan haar toekomst werken', aldus Callewaert.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-03-11T10:05:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.