Ben Smeets leidt het Digital Transformation Office

Dit artikel delen:

Ben Smeets, de huidige directeur-generaal Organisatie en Persooneelsontwikkeling van de FOD Personeel en Organisatie, wordt de nieuwe topman van het Digital Transformation Office. Dat is een beetje de opvolger van de Federale Overheidsdienst ICT, Fedict.

Het Digital Transformation Office gaat vanaf 1 maart officieel van start. Dat vertelde minister Alexander De Croo tijdens de traditionele nieuwjaarsrecepetie van Fedict en Agoria. 1 maart is niet toevallige gekozen want op die dag ziet immers ook de nieuwe Federale Overheidsdienst Beleid en Ondersteuning het levenslicht. Dat is een initiatief van minister Steven Vandeput van ambtenarenzaken. Die voegde vijf overheidsdiensten samen: Fedict, Selor, Empreva, de FOD Personeel en Organisatie en de FOD Budget en Beheerscontrole. 

Ben Smeets

Ben Smeets

Ben Smeets is geen grote bekende in de it-biotoop. Hij werkte bijna twaalf jaar als directeur op het Ministerie van Binnelandse zaken. Was in 2001 ook betrokken bij de oprichting van Fedict. In 2002 werd hij directeur bij de huidige FOD Personeel en Organisatie. Daar is hij sinds eind 2012 directeur-generaal ad interim.

Ook bij het Digital Transformation Office wordt hij de topman ad interim, vertelde minister Alexander De Croo. Hij zal ondersteunt worden door Walter Van Assche die al sinds de aanvang bij Fedict betrokken is en de IT-projecten in goede banen moet leiden. Het is nog niet duidelijk wat Jan Deprest, de huidige topman van Fedict, verder zal uitvoeren. In 2014 werd zijn mandaat bij Fedict nog met zes jaar verlengd tot 2020.

Onrust bij DTO

Tijdens de traditionele nieuwjaarsreceptie van Fedict en Agoria viel op dat er veel onrust was bij het personeel van Fedict. Niemand weet precies wat er zal gebeuren, of er nog plaats zal zijn voor hen in het nieuwe Digital Transformation Office (DTO). 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-11T11:06:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.