FEDICT wordt Digital Transformation Office

Dit artikel delen:
vernieuwing

Het was al een tijdje aangekondigd en nu is het ook officieel: Fedict verdwijnt en wordt vervangen door een zogenaamd Digital Transformation Office.

Fedict, dat ondersteunende ict-diensten levert en onder meer instaat voor het breedbandnetwerk van de overheid, verdwijnt. Dat was al langer bekend, maar de ministerraad heeft de beslissing nu officieel gemaakt. De instelling wordt vervangen door een Digital Transformation Office.

Naast Fedict verdwijnen ook Selor (selectie en recruitment), Empreva (preventie), de FOD Personeel en Organisatie en de FOD Budget en Beheerscontrole. Vanaf 1 maart volgend jaar smelten zij samen onder het nieuwe FOD Beleid en Ondersteuning.

De fusieoperatie moet besparingen meebrengen en de efficiëntie verhogen. Zo zullen er zeven managers aan het hoofd van de nieuwe FOD staan, in plaats van twaalf nu. Ook het directiecomité wordt bijna de helft kleiner. De FOD Beleid en Ondersteuning zal 622 werknemers tellen.

Fedict

Fedict werd opgericht in 2001 en was onder meer verantwoordelijk voor de portaalwebsite van de overheid, het FedMAN-netwerk (Federal Metropolitan Area Network), de beveiliging van de elektronische identiteitskaart en de de communicatie met het Rijksregister en de Kruispuntbank Ondernemingen.

Fedict-voorzitter Jan Deprest zag in 2014 zijn mandaat nog verlengd worden met zes jaar, maar desondanks wordt de dienst nu toch opgedoekt. De laatste jaren werd het budget van Fedict ook stelselmatig afgebouwd. In 2015 beschikte de dienst nog over 21 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-09T16:05:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.