José Zurstrassen uit dagelijks bestuur MyMicroInvest

Dit artikel delen:
Ontslag afscheid opstappen

Seriële ondernemer José Zurstrassen is geen uitvoerend voorzitter meer van het crowdfundingsplatform MyMicroInvest. Zijn taak wordt overgenomen door managing director Olivier de Duve.

Zurstrassen blijft voorlopig nog wel lid van de raad van bestuur van MyMicroInvest, maar zich niet meer inlaten met het dagelijks bestuur van het platform. Hij wordt uitvoerend voorzitter bij de Waalse publieke investeringsmaatschappij Meusinvest en wil ook tijd vrijmaken voor enkele privéprojecten.

‘Het is voor mij een hele eer geweest dat ik vanaf het begin mocht deel uitmaken van het MyMicroInvest management-team geleid door Olivier de Duve, aanvankelijk als Niet-Uitvoerend Voorzitter van de Raad van Bestuur, vervolgens als Uitvoerend Voorzitter’, zegt Zurstrassen in een persmededeling. ‘Ik ben oprecht fier dat ik heb kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van dit veelbelovend bedrijf, dat een mooie toekomst tegemoet gaat. En hoewel ik MyMicroInvest actief blijf steunen in zijn verdere ontplooiing, is voor mij vandaag de tijd gekomen om me toe te spitsen op andere projecten.’

Crowdfunding

De crowdfunder MyMicrosInvest werd in 2011 opgericht en investeerde ondertussen dertig miljoen euro in een zestigtal groeibedrijven. Het bedrijf geeft aan dé referentie te willen worden inzake tax shelter. Die nieuwe maatregel laat crowdfundingplatformen toe om belastingvoordelen toe te kennen aan investeerders als die aan bepaalde voorwaarden voldoen.

José Zurstrassen werd vooral bekend als de medeoprichter van internetprovider Skynet, dat hij samen met zijn broer Jean stichtte. Dat bedrijf werd uiteindelijk aan Proximus verkocht. Later was het duo ook betrokken bij de oprichting van Keytrade Bank. Jean Zurstrassen begon daarna nog Tunz.com, een pionier in mobiele betalingen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-12T15:15:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.