Gertie Delande is CEO van Nexuzhealth

Dit artikel delen:

Cegeka en UZ Leuven hebben Gertie Delande aangesteld als ceo van hun joint venture Nexuzhealth. Delande wordt verantwoordelijk voor de commercialisering van het elektronische patiëntendossier van Nexuzhealth en de verdere uitbouw van de joint venture.

Gertie Delande (42) zal de joint venture eerst laten evolueren naar een commerciële en klantgerichte organisatie. 'Als we de markt willen blijven aanvoeren, moeten we continu vernieuwen en functies toevoegen voor onze klanten', zegt ze. 'Zo heeft Sint-Lucas Brugge net een module geactiveerd voor de automatisering van radiologie, van de aanvraag voor medische beeldvorming tot de verslaglegging. Het is door onze software verder te versterken dat we de groeiambities van onze joint venture zullen realiseren.'

Delande is sinds 2013 eindverantwoordelijke voor de Healthcare-divisie van Cegeka. Daarvoor werkte ze vijftien jaar als project en program manager voor de divisie softwareontwikkeling. Ze heeft een Master Economie en Informatiebeheer op zak van de Europese Hogeschool Brussel.

Nexuzhealth

De samenwerking tussen Cegeka en het UZ Leuven werd in oktober vorig jaar aangekondigd. De joint venture Nexuzhealth is het resultaat van een gunningsprocedure, waarbij Cegeka – UZ Leuven als sterkste combinatie uit de bus kwam.

De basis van de samenwerking is het bestaande epd-pakket 'KWS' (Klinisch Werkstation) van UZ Leuven. Het KWS vormt voor de aangesloten Nexuzhealth-ziekenhuizen een gemeenschappelijk elektronisch patiëntendossier waarmee de zorgverleners optimaal kunnen samenwerken. Het epd is ook verbonden met huisartsen en tandartsen via de voorzieningen van het e-healthplatform. Patiënten kunnen onder meer afspraken, facturen en beeldmateriaal online raadplegen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-17T09:57:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.