Software AG stelt Sanjay Brahmawar als ceo aan

Karl-Heinz Streibich treedt na vijftien jaar af

Dit artikel delen:

Het Duitse softwareconcern Software AG heeft de Belg Sanjay Brahmawar (47) aangesteld als nieuwe ceo. Hij komt over van IBM en gaat per 1 augustus 2018 voor vijf jaar aan de slag in deze nieuwe rol. Huidig directeur Karl-Heinz Streibich (65) treedt dan na vijftien jaar af.

De afgelopen veertien jaar stond Software AG onder leiding van de Duitser Karl-Heinz Streibich. Per 1 augustus dit jaar treedt hij af. Streibich wordt dan opgevolgd door Sanjay Brahmawar. Hij moet als nieuwe ceo in de komende vijf jaar het wereldwijde marktaandeel uitbreiden, onder meer op het gebied van digitalisering, industrie 4.0 en kunstmatige intelligentie, de focusgebieden van het bedrijf.

Brahmawar is geboren in India, heeft een Belgische nationaliteit en woont in Duitsland. Hij heeft al ruim achttien jaar ervaring in de internationale it-sector. Momenteel werkt hij bij IBM’s Watson Internet of Things-tak in München. Daar is hij verantwoordelijk voor de verkoop van software van deze divisie. Dat is gefocust op data-analyse en kunstmatige intelligentie.

Daarvoor heeft hij gewerkt in Nederland (DSM, PwC Consulting en IBM), België (Fedex), het Verenigd Koninkrijk (IBM) en India (Honda).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-06T09:40:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.