BT benoemt Philip Jansen tot nieuwe topman

Dit artikel delen:
ceo BT topman

Philip Jansen

BT Group kondigt vandaag aan dat Philip Jansen de nieuwe topman van het bedrijf wordt. Hij treedt op 1 januari 2019 toe tot de raad van bestuur en zal na een overdrachtsperiode op 1 februari de functie van ceo overnemen van Gavin Patterson.

Philip Jansen (51) komt van Worldpay, de wereldwijde betalingsdienstengroep, waar hij aan het eind van het jaar zal terugtreden als mede-ceo. Jansen is sinds 2013 co-topmanvan Worldpay en leidde het bedrijf door de beursgang in 2015 en het samengaan met Vantiv in 2018, om een wereldwijde grote partij op het gebied van e-commerce te creëren.

Daarvoor was hij algemeen directeur en vervolgens voorzitter van de Brakes Group en bekleedde hij diverse senior functies in de Sodexo Group als coo en ceo, Europa, Zuid-Afrika en India. Eerder in zijn carrière was Jansen operationeel directeur van MyTravel PLC en directeur van Telewest Communications PLC's Consumer Division. Hij begon zijn carrière bij Procter and Gamble in 1988.

‘Ik ben vereerd om als nieuwe ceo van BT aangesteld te worden’, reageert Jansen. ‘BT is een speciaal bedrijf met een prachtige geschiedenis en een spannende toekomst. Het heeft een leidende positie in vaste en mobiele netwerken wat ons de kans geeft bijkomende waarde aan te bieden aan onze klanten, de Britse economie en onze aandeelhouders. In een competitieve markt moeten we absoluut gefocust zijn op de noden van onze klanten en de juiste technologische investeringen doen om de business te helpen groeien.’

In juni van dit jaar werd duidelijk dat Gavin Patterson BT zou moeten verlaten, na tegenvallende resultaten. Hij was sinds 2013 de ceo van BT.

Jansen zal bij BT een basisjaarsalaris krijgen van 1,1 miljoen pond. Daarboven komt een mogelijke jaarbonus naargelang de resultaten die tot 240 procent van het salaris kan bedragen en die gedeeltelijk in aandelen zal uitbetaald worden. De nieuwe topman krijgt daarenboven ook nog een aandelenplan op lange termijn aangeboden van 4,4 miljoen pond. Die aandelen zal hij wel enkele jaren moeten bijhouden voor ze ten gelde gemaakt kunnen worden. Omdat hij voor BT kiest en zo ook Worldpay-aandelen misloopt, is er ook nog een eenmalige bijkomende compensatie voorzien van een kleine 900.000 pond.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-25T17:37:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.