NGData benoemt Doug Gross als nieuwe topman

Dit artikel delen:
Manager

Het Belgische softwarebedrijf NGData, dat oplossingen ontwikkelt voor het beheer en optimaliseren van klantervaringen gebaseerd op data analytics, heeft Doug Gross aangesteld als nieuwe chief executive officer. Hij volgt de onlangs ontslagen Luc Burgelman op die het bedrijf moest verlaten na tegenvallende resultaten.

Doug Gross was eerder executive director van Corporate Banking Solutions bij FIS Global, specialist in financiële diensten. Daarvoor was hij ceo van het betaaltechnologiebedrijf Clear2Pay America, dat in 2014 door FIS Global werd gekocht. Hij bekleedde ook managementposities bij S1, Unisys en HSBC.

Gross moet NGData verder stuwen in enkele ‘datagedreven industrieën’, zoals het bedrijf het zelf omschrijft, waaronder de banksector en telecommunicatie en dit zowel in Europa als daarbuiten. Samen met medeoprichter Frank Hamerlinck en het huidige managementteam zal hij verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van oplossingen op het gebied van marketing en klantervaring en het bedrijf verder internationaal op de kaart zetten. Onderzoek en ontwikkeling blijven evenwel in België. In de klantenportefeuille van NGData zitten onder meer Belfius en Telenet.  

‘We willen Luc Burgelman, onze vertrekkende ceo, bedanken voor zijn bijdrage aan het bouwen van onze marktpositie als de go-to-expert’, aldus Michel Akkermans, voorzitter van de raad van bestuur van NGData. ‘We verwelkomen ook Doug, die de beste persoon is om onze internationale expansie verder te zetten. Zijn ervaring en uitgebreide netwerk zullen een enorme meerwaarde zijn voor onze toekomstige groei.’

NGData kwam eind vorig jaar in zwaar weer terecht na mindere resultaten. Ook enkele overnames verliepen niet zoals gewenst. Verschillende toplui moesten het bedrijf verlaten, waaronder Burgelman. Ook het Franse kantoor werd gesloten. Jurgen Ingels (oprichter van Clear2Pay en investeerder in NGData) nam in de tussentijd de functie van interim-ceo op zich. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-24T10:16:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.