Filip Michiels van cio Tui naar coo Computerland

Dit artikel delen:

Filip Michiels

Filip Michiels is aangetrokken als chief operations officer van Computerland, een afdeling van de Waalse NRB Groep. Hij komt over van reisorganisatie TUI waar hij zeven jaar cio was. In 2019 werd hij verkozen tot cio van het jaar.

Filip Michiels uit Aarschot trekt dus de taalgrens over. Computerland heeft afdelingen in Alleur bij Luik, Gosselies bij Charleroi en in het Groothertogdom Luxemburg. Het bedrijf is pas vorig jaar, in mei 2020, overgenomen door NRB en telt 250 werknemers: goed voor een omzet van zo’n 31 miljoen euro.

De 50-jarige Michiels studeerde computerwetenschappen aan de UGent, vervolgens bedrijfseconomie aan de universiteit van Antwerpen en volgde ook it-management aan de Vlerick Business School.

Hij begon zijn loopbaan bij Estée Lauder waar hij doorgroeide tot executive manager international information systems. In de winter van 2007 stapte hij over naar HDP&Arista waar hij directeur support systems was tot de zomer van 2011. Na een korte tijd als senior consultant bij Across, werd hij in februari 2012 binnengehaald door Lanxess als head of it, maar zeven maanden later kaapte Gateway hem weg als cio. Sinds mei 2014 was de fervente fietser cio van reisorganisatie TUI. Michiels is ook een actief lid van de Management Innovation & Technology Club.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-12T12:04:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.